Spaans

Spaans¡Buenos días! ¿Qué tal? Cerveza, paella, sangría zijn woorden die u misschien wel helpen om enkele dagen te overleven in Spanje. Wilt u echter vlot leren communiceren in de taal van Cervantes, dan bent u bij ons aan het goede adres! Uw favoriete vakantiebestemming is Spanje en u wilt zich kunnen redden in de meest voorkomende dagelijkse situaties. Het bedrijf waar u werkt, heeft Spaanse zakenrelaties. U zou uw promotiekansen kunnen vergroten indien u zelf het telefonisch onderhoud en de correspondentie in het Spaans kon verzorgen. U houdt van de Spaanse taal en cultuur en zou er graag meer over leren. Spaans op reis In het eerste jaar is er geen voorkennis vereist. Voor de andere leerjaren (2 tem 6 en conversatie) bepalen we op basis van een plaatsingstoets op welk niveau u het best kunt starten. Elk leerjaar wordt door een officieel studiebewijs bekrachtigd. Gedurende de volledige opleiding staat spreekvaardigheid centraal. Woordenschat en grammatica worden aangeboden in dagdagelijkse, veel voorkomende gebruikssituaties (familie, huis, werk, winkelen, restaurant, reizen, vrije tijd, weer, enz…), zodat u vrij snel tot efficiënte communicatie met Spaanstaligen kan komen. De vier vaardigheden – begrijpend lezen, luisteren, spreken en schrijven – komen uitgebreid aan bod via (semi-)authentieke documenten, ingesproken boodschappen, interviews, Spaanse liedjes, kranten, internet, … ¡Hasta pronto!

Links
Blog Bart Depestel, Spaans 6
Blog Stijn De Man

 

Spaans richtgraad 1 Breakthrough B
Spaans richtgraad 1 Breakthrough A
Spaans richtgraad 1 Breakthrough A
Spaans richtgraad 1 standaard - Waystage B
Spaans richtgraad 2 standaard - Waystage B
Spaans richtgraad 1 Waystage B
Spaans richtgraad 2 Threshold 2A

Met Stijn naar Madrid (2015)Met bijna ‘local’ leraar Stijn trokken een 40-tal cursisten naar Madrid. Uiteraard was de voertaal Spaans. Hoe kan je beter je taal inoefenen als ter plaatse?
- zie je niets, even geduld a.u.b.
- gebruik de pijltjestoetsen om de foto's te bekijken

Spaans kokenCursisten Spaans koken typische Spaanse gerechten. Proeven en de cultuur beleven!
- zie je niets, even geduld a.u.b.
- gebruik de pijltjestoetsen om de foto's te bekijken

Valencia (Spaans 3)


Spaans 3 - 20.05.2012

Valencia, de stad van de sinaasappels, keramiek en paella, de 3e grootste stad van Spanje na Madrid en Barcelona, maar heel wat rustiger en aangenamer om te bezoeken: lekker warm weer, vaak een zeewindje om wat af te koelen, lekker eten (de Valenciaanse paella krijg je gerserveerd enkel met vlees) en veel terrasjes om even uit te rusten, eventueel het moment om orxata te proeven?

Wij hebben Valencia bezocht van donderdag 17 mei tot zondag 20 mei en voor de meeste mensen uit onze groep mocht het gerust nog een dag (of twee) langer geweest zijn. Isabel Vandenbulcke heeft met glans deze reis georganiseerd, ze had een piekfijn hotel voor ons uitgekozen, Hotel Husa Reina Victoria, op een paar meter van het Plaza del Ayuntamiento, pal in het centrum. Met een verzorgd en uitgebreid ontbijtbuffet, ruime kamers, een echte aanrader!

Vrijdagmorgen hebben we het centrum verkend onder de deskundige begeleiding van Elena, een hele sympathieke Valenciaanse dame die met reden trots is op haar stad. Aanraders zijn: de Mercado Central, het Estacion del Norte, de Lonja de la Seda, de Plaza de la Reina, met de 2 oudste horchaterias van Valencia, de Catedral en de pleintjes errond. Samen met Elena hebben we dan de bus genomen naar de Ciudad de las Artes y las Ciencias, een hypermodern stadsgedeelte, gebouwd in de uitgedroogde rivierbedding van de Turia. De moeite om te bezoeken!

Na het uitgebreide stadsbezoek waren we vrij om te gaan shoppen, of naar de zee te gaan, of een terrasje of 2, 3,… uit te testen.

Zaterdag hebben we met de hele groep de bus genomen naar Albufera, waar het grootste zoetwatermeer ligt van Spanje. Hier vind je de uitgebreide rijstvelden terug waar de rijst voor de paella geteeld wordt. Na een aangenaam tochtje in een typisch bootje zijn we aangekomen in El Palmar, een dorpje dat bekend staat voor zijn paella restaurants. Na een korte wandeling zijn we overheerlijke paella gaan proeven in het laatste restaurant van het dorp, die speciaal voor ons vers gemaakt werd.

Zaterdagavond zijn we gaan fijnproeven in Restaurante Neboa, waar een leerling van El Bulli in de keuken staat. Haute cuisine voor een heel zacht prijsje!

Zondagmorgen konden we wat langer blijven liggen en na het ontbijt hadden we nog wat vrije tijd om wat rond te wandelen in het centrum, waar er toevallig ook een uitgebreide markt was.

Het was een zonovergoten reis (elke dag 27 graden) en Valencia nodigt uit naar meer! Met nog een dikke proficiat voor Isabel die onze reis picobello georganiseerd heeft.
- zie je niets, even geduld a.u.b.
- gebruik de pijltjestoetsen om de foto's te bekijken

Spaanse conversatie

De Mexicaanse
De Mexicaanse "schoonzoon" van Dominiek Deceuninck kwam naar de zaterdagmorgengroep conversatie Spaans. Hij vertelde honderduit (en aan honderd per uur) over zijn land, Mexico en dan vooral el D.F. (Distrito Federal, de hoofdstad). Het was een gezellige babbel waardoor de cursisten een actueel en authentiek beeld kregen van 1 van de grootste en drukste hoofdsteden van de wereld.
- zie je niets, even geduld a.u.b.
- gebruik de pijltjestoetsen om de foto's te bekijken

Receptiespel Spaans Conversatie (Tine Vermès)


- zie je niets, even geduld a.u.b.
- gebruik de pijltjestoetsen om de foto's te bekijken

Naar Valencia met de cursusten Spaans 6


- zie je niets, even geduld a.u.b.
- gebruik de pijltjestoetsen om de foto's te bekijken

Cursisten Spaans 6 tijdens Week van de Smaak in Moorslede


- zie je niets, even geduld a.u.b.
- gebruik de pijltjestoetsen om de foto's te bekijken

Spaanse Avond


- zie je niets, even geduld a.u.b.
- gebruik de pijltjestoetsen om de foto's te bekijken

Experiencia

 

Spaans voor studenten

 

Matiné a la española

 

Spaans 2 avond

Wo02/1018:30-21:20Hooglede
System.ServiceModel.EndpointNotFoundException: There was no endpoint listening at http://wisa.cvoroeselare.be:5555/SOAP/?service=WisaAPIService that could accept the message. This is often caused by an incorrect address or SOAP action. See InnerException, if present, for more details. ---> System.Net.WebException: The remote name could not be resolved: 'wisa.cvoroeselare.be' at System.Net.HttpWebRequest.GetRequestStream(TransportContext& context) at System.Net.HttpWebRequest.GetRequestStream() at System.ServiceModel.Channels.HttpOutput.WebRequestHttpOutput.GetOutputStream() --- End of inner exception stack trace --- Server stack trace: at System.ServiceModel.Channels.HttpOutput.WebRequestHttpOutput.GetOutputStream() at System.ServiceModel.Channels.HttpOutput.Send(TimeSpan timeout) at System.ServiceModel.Channels.HttpChannelFactory`1.HttpRequestChannel.HttpChannelRequest.SendRequest(Message message, TimeSpan timeout) at System.ServiceModel.Channels.RequestChannel.Request(Message message, TimeSpan timeout) at System.ServiceModel.Dispatcher.RequestChannelBinder.Request(Message message, TimeSpan timeout) at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannel.Call(String action, Boolean oneway, ProxyOperationRuntime operation, Object[] ins, Object[] outs, TimeSpan timeout) at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannelProxy.InvokeService(IMethodCallMessage methodCall, ProxyOperationRuntime operation) at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannelProxy.Invoke(IMessage message) Exception rethrown at [0]: at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.HandleReturnMessage(IMessage reqMsg, IMessage retMsg) at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.PrivateInvoke(MessageData& msgData, Int32 type) at be.cvoroeselare.wisaapi.WisaAPIService.GetXMLData(GetXMLDataRequest request) at be.cvoroeselare.wisaapi.WisaAPIServiceClient.be.cvoroeselare.wisaapi.WisaAPIService.GetXMLData(GetXMLDataRequest request) in c:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\Temporary ASP.NET Files\root\f54cae3d\50855c59\App_WebReferences.s9-h7f1u.5.cs:line 357 at be.cvoroeselare.wisaapi.WisaAPIServiceClient.GetXMLData(TWISAAPICredentials Credentials, String QueryCode, TWISAAPIParamValue[] Params, Int32 XMLFormat, String Options) in c:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\Temporary ASP.NET Files\root\f54cae3d\50855c59\App_WebReferences.s9-h7f1u.5.cs:line 367 at fiche.uurroosterCursus(Int32 iAfdeling, Int32 iID, Int32 iSubopleidingID) in d:\websites\cvoroeselarebe\www\fiche.aspx.cs:line 683

Spaans 1

 

Spaans 2

 

Spaans 3

 

Spaans 4

 

Spaans 5

 

Spaans 6

 

Spaans Conversatie

 

Spaans 1 overdag (DC)

Do03/1013:25-16:15DC De Ploeg
Inschrijven enkel mogelijk via dienstencentrum
Do03/1013:25-16:15DC 't Scharnier
Inschrijven enkel mogelijk via dienstencentrum

Spaans 1 avond (DC)

Ma23/0918:30-21:20DC De Ploeg
Inschrijven enkel mogelijk via dienstencentrum

Spaans 2 overdag (DC)

 

Spaans 3 overdag (DC)

 

Spaans 4 overdag (DC)

 

Spaans 5 overdag (DC)

 

Spaans 6 overdag (DC)

Vr20/0908:45-11:35DC De Ploeg
Inschrijven enkel mogelijk via dienstencentrum

Spaans 7 overdag (DC)

Do03/1008:45-11:35DC De Ploeg
Inschrijven enkel mogelijk via dienstencentrum

Spaans praatgroep overdag (DC)

 - Klik op de campus voor adresgegevens


Praktisch


Kostprijs

EUR 205 


EUR 115 voor de cursussen overdag

exclusief eventueel handboek

Een gouden tip

meer dan de helft van onze cursisten komt in aanmerking voor een korting. Klik hier om te zien of je er bij bent!

Inschrijven

Klik hier om de verschillende mogelijkheden na te gaan.