Heb ik recht op korting?

Opleidingscheques voor werknemers

Ben je ergens ingeschreven als werknemer, dan kan je door middel van opleidingscheques een deel van je opleidingskosten recupereren. Heb je geen diploma secundair onderwijs, dan kan je zelfs het volledige bedrag terug krijgen. Je kan jaarlijks tot € 250 aan cheques aanvragen. Je kan de cheques jammer genoeg niet gebruiken voor een opleiding mode, inrichten van de woning, airbrush en schilderen en behangen. De cheques blijven 14 maanden geldig, maar je moet ze wel aanvragen binnen de 2 maanden na de start van je cursus. Meer info.
Tip: Snel bestellen kan op (0800)30 700 of online.

Belangrijke wijzigingen vanaf 1/3/2015!

Ben je hooggeschoold, dan kom je vanaf 1/3/2015 enkel nog in aanmerking voor opleidingscheques als je in het kader van loopbaanbegeleiding een loopbaangerichte opleiding wil volgen. Je bent hooggeschoold als je hogere studies hebt afgerond, zoals studies die leiden tot het diploma van bachelor of hoger onderwijs, een lerarenopleiding, een getuigschrift voor pedagogische beroepsbekwaamheid en studies in het hoger onderwijs ingericht door het onderwijs voor sociale promotie. Het toepassingsgebied van opleidings- en loopbaancheques wordt uitgebreid. Ben je een Vlaming die niet in Vlaanderen werkt, dan kom je vanaf 1/3/2015 toch in aanmerking voor opleidings- en loopbaancheques. Hetzelfde geldt voor Europese werknemers die in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werken, maar niet wonen.

KMO-Portefeuille

Subsidiemaatregel voor kleine en middelgrote ondernemingen met mogelijkheid tot 40% terugbetaling van de opleidingskosten. Hoeveel subsidie kan ik krijgen?.

Vanaf 1 april 2016 is de kmo-portefeuille vereenvoudigd. Meer info

 

Gedeeltelijke of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld

In principe betaalt een cursist 1,5 euro per lestijd (excl. studiemateriaal). Bepaalde groepen hebben echter recht op een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Sta je bijvoorbeeld ingeschreven bij de VDAB, trek je een leefloon, ben je invalide (en nog geen 65 jaar) of heb je minstens 2 jaar lang een opleiding gevolgd bij basiseducatie, klik dan zeker hier voor meer info.

Premies van sectorfederaties of andere organisaties

Ben je werkzaam in een bedrijf dat aangesloten is bij Vormelek (elektriciteit), FVB (Bouw) of TOFAM (metaal), dan kom je voor bepaalde opleidingen in aanmerking voor een premie. Meer info op het secretariaat.
Ben je als bediende tewerkgesteld in een onderneming die valt onder Paritair comité 218, dan kunnen je opleidingskosten terugbetaald worden door CEVORA (Centrum voor vorming van het ANPCV).
Ook mensen tewerkgesteld in de textielsector (PC 120 en 214) hebben recht op een terugbetaling van de gevolgde opleiding. Meer info via Cobot.
Tenslotte komen ook werknemers uit de horecasector (PC 302) in aanmerking wanneer ze een opleiding voeding volgen. Meer info Fan van Horeca.

Vrijetijdspas Roeselare

Heb je een vrijetijdspas, dan kan je ook terecht bij ons. Meer info bij het Welzijnshuis, Gasthuisstraat 10, Roeselare. 051 80 59 00 of klik hier.

Meer info

Hebt u vragen rond deze kortingsmogelijkheden, dan richt u zich best tot één van onze administratieve medewerkers. Zij helpen u graag verder.

- Op het secretariaat
- Telefonisch: (051) 26 11 94
- Via mail

Voor KMO-portefeuille
Via mail gericht aan Regina Noppe